We zitten momenteel in een moeilijke tijd. Als bedrijf is het belangrijk om een standpunt in te nemen over de maatschappelijke problemen. Doen ze dit niet? Dan krijgen ze waarschijnlijk een hoop kritiek over zich heen.
Tijdens een interessante sessie van OnBrand over Narrative power & brand activism vertellen verschillende sprekers over hun organisatie en over bepaalde campagnes.
Sprekers

Turbulent times
Lucy von Sturmer, brand strategist van The Humblebrag bijt de spits af. Ze vertelt dat tijdens deze turbulente tijden het nog nooit zo belangrijk is geweest om als merk hun waarden te onderbouwen met daden.
Velen van ons zijn geïnspireerd en enthousiast om met brands te werken. Dit komt door de kracht achter het verhaal en het potentieel om verhalen te vormen en te versterken. Deze gaan over eigendom, saamhorigheid, identiteit, feminisme, vrouwelijkheid.
Wat zijn eigenlijk exact de verhalen? Hoe werken ze? En wat is de rol en verantwoordelijkheid in veranderingen?
Om antwoord te krijgen op deze vragen, startte ze de discussie met enkele experten.

Stap terug van de dag dagelijkse activiteiten
Als Knowledge Broker bij Oxfam, deelde Isabel Crabtree-Condor haar visie over narratives.
Isabel vertelt dat verhalen vele vertellingen zijn die om ons heen staan. Ze helpen ons om de wereld te begrijpen. Wil je dit toepassen in de branding wereld? Dan betekent dit verandering in samenleving, economie, waardigheid, inclusie en diversiteit.
Narratives of verhalen kunnen zowel positief als negatief zijn. Ze kunnen je mobiliseren en samen brengen. Maar aan de andere kant ook verdelen en isoleren.
Ik vind de visie van Isabel zeer inspirerend. Ze laat je op een andere manier nadenken over de brand wereld en de verhalen die je hier in kan toepassen.

Rihanna, we admire you
Rihanna, een vrouw naar mijn hart. En ik ben niet de enige die hier zo over denkt. Ravi Amaratunga Hitchcock, mede oprichter van Sourshop, praat over het modehuis Fenty van Rihanna tijdens de sessie.
Rihanna is het grote voorbeeld die dingen durft te laten zien, maar ook fouten durft te maken. Ondanks deze fouten, vergeeft het publiek haar steeds weer opnieuw. Dit is ook een onderdeel van de reis van een activist. Wat zit er achter deze campagne? Ze combineert haar business en activisme. Dit doet Rihanna op haar eigen manier. Ravi vertelt dat ze dit op een heel goede manier samen brengt.

Van activist naar gevangene
Nadine Ridder , Independent Creative Strategist is eigenaar van de blog “We are all activists”. Zij gaf een voorbeeld van een heel aangrijpende campagne van Lush.
Lush is een bedrijf dat verse, handgemaakte, vega(n) en dierproefvrije cosmetica verkoopt. Tijdens de sessie werd er een campagne getoond over de politie die spioneert binnen vrouwelijke activisme groepen.
Die problematisch en gevaarlijk zijn in de UK. De politiemensen integreren met een valse identiteit om partners te worden van deze activisten.
Lush brengt deze campagne niet aan het publiek zelf, maar werkt als ondersteuning voor een activisme groep.
Het is als merk belangrijk waar je voor staat.

Save our nature
Een andere aangrijpende campagne werd getoond door Alex Weller. Zelf is hij Marketing Director voor Patagonia.
De campagne ging over ‘Blue Heart’ met het gevecht om de laatste rivieren en stromen in Europa de bewaren.
Het is mooi om te zien dat mensen en organisaties zoals deze zich inzetten voor de natuur. Want dit is ook echt nodig.

Wil jij hier meer over weten? Kijk dan zeker naar de sessie. Als je meer informatie over de organisaties zelf wil, dan raad ik je aan om mijn blog over ‘Op stage bij een activist organisatie‘ te lezen.
Comments